Dog at work

Wat is detectie?

Detectietraining voor honden bij speurhondenschool Dog at Work is een specifieke trainingsmethode waarbij honden worden geleerd om geur te detecteren. Dit soort training is voornamelijk gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden van de hond om specifieke geuren te vinden, zoals bijv drugs, koffie ed.

Bij Dog at Work wordt de detectietraining gegeven door ervaren instructeurs, die de hond leren om de geur te vinden en dit aan te geven door bijv te gaan zitten of liggen. De training vindt plaats in verschillende omgevingen, waardoor de hond leert om de geur te vinden in diverse situaties en omgevingen.

Detectietraining is zeer intensief en vergt veen inzet en training van de hond en zijn begeleider. Indien gewenst bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan examens en wedstrijden op verschillende niveaus. 

Detectie training in Spijkenisse en omgeving

Geschikt voor alle honden, van pup tot senior.

Wat is detectie?
 

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij de hond een specifieke geur leert herkennen. Denk hierbij aan geuren als tabak, geld, specifiek kruid of verdovende middelen. De hond leert dat het vinden van deze specifieke geur iets lekkers of leuks oplevert. Doordat we gebruiken maken van de positieve beloning, maken we gebruik van de natuurlijke drift van de hond. Dat maakt dat het zoeken naar de juiste drive voor de hond een onderdeel is van de training. De hond gaat leren om de geurbron te verwijzen/ aan te wijzen door te bevriezen bij de bron.

Door het detectiewerk zijn gericht op het werk en krijgen de honden meer focus en zelfvertrouwen. Naast dat het leuk is om samen met je hond te doen, is het helemaal leuk als je hond een specifieke geur kan vinden. 

Tijdens het aanleren van detectie wordt er gebruik gemaakt van de clicker of clicker woord. Er worden kleine stappen gemaakt en ook alleen wanneer de hond er aan toe is. 

Meer informatie

Voor wie:

Detectietraining is geschikt voor alle honden. Alle honden van jong tot oud en alle rassen zijn welkom. Pups zijn vanaf 8 weken welkom. Tijdens de training zal er rekening gehouden worden met leeftijd, ras en niveau van baas en hond.

Les duur:

Alle trainingen worden individueel gegeven of in duo wanneer de honden elkaar kennen. De lessen duren een half uur of een uur, afhankelijk of u alleen of in duo komt. U kan er voor kiezen iedere week op een vast moment te komen maar training op maat of hoe het u uitkomt is geen probleem. 

Tijdens de training is het belangrijk om voldoende makkelijk te eten voertjes meeneemt en een clicker. Of speeltje waar de hond gek op is.

Groepslessen behoren tot de mogelijkheid maar dit zijn gecombineerde lessen van detectie en Nosebedience.

Kosten:

De kosten voor een half uur privé training bedragen €27,50

Groepslessen kosten €60,- per maand en maximale groepsgrote is 4 combinaties. 

Groepslessen; combinatie detectie/nosebedience

Strippenkaart voor individuele training:

5 lessen voor €130,-

10 lessen voor €250,

Locatie:

Scouting terrein Ruwaard van Puttengroep,

Hartelpark, Oprelseweg 5, Spijkenisse


Line Up

Met de line up worden erin verschillende aantal objecten verschillende geurbronnen weggelegd.

Area Search

Systematische een ruimte leren doorzoeken.

Vehicle Search

Het leren doorzoeken van een voertuig van verschillende formaten

De Nederlandse Detectie bond
[trustindex no-registration=google]