Dog at work

Wat is detectie?

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij de hond een specifieke geur leert herkennen. Denk hierbij aan geuren als tabak, geld, specifiek kruid of verdovende middelen. De hond leert dat het vinden van deze specifieke geur iets lekkers of leuks oplevert. Deze manier van trainen is ook waarop drugshonden of explosievenhonden getraind worden.

Detectie training in Spijkenisse en omgeving

Geschikt voor alle honden, van pup tot senior.

Wat is detectie?
 

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij de hond een specifieke geur leert herkennen. Denk hierbij aan geuren als tabak, geld, specifiek kruid of verdovende middelen. De hond leert dat het vinden van deze specifieke geur iets lekkers of leuks oplevert. Doordat we gebruiken maken van de positieve beloning, maken we gebruik van de natuurlijke drift van de hond. Dat maakt dat het zoeken naar de juiste drive voor de hond een onderdeel is van de training. De hond gaat leren om de geurbron te verwijzen/ aan te wijzen door te bevriezen bij de bron.

Door het detectiewerk zijn gericht op het werk en krijgen de honden meer focus en zelfvertrouwen. Naast dat het leuk is om samen met je hond te doen, is het helemaal leuk als je hond een specifieke geur kan vinden. 

Tijdens het aanleren van detectie wordt er gebruik gemaakt van de clicker of clicker woord. Er worden kleine stappen gemaakt en ook alleen wanneer de hond er aan toe is. 

Meer informatie

Voor wie:

Detectietraining is geschikt voor alle honden. Alle honden van jong tot oud en alle rassen zijn welkom. Pups zijn vanaf 8 weken welkom. Tijdens de training zal er rekening gehouden worden met leeftijd, ras en niveau van baas en hond.

Les duur:

Alle trainingen worden individueel gegeven of in duo wanneer de honden elkaar kennen. De lessen duren een half uur of een uur, afhankelijk of u alleen of in duo komt. U kan er voor kiezen iedere week op een vast moment te komen maar training op maat of hoe het u uitkomt is geen probleem. 

Tijdens de training is het belangrijk om voldoende makkelijk te eten voertjes meeneemt en een clicker.

Groepslessen behoren tot de mogelijkheid maar dit zijn gecombineerde lessen van detectie en Nosebedience.

Kosten:

De kosten voor een half uur privé training bedragen €25,-. per 1 maart 2023 €27,50

Groepslessen kosten €56,- per maand en maximale groepsgrote is 4 combinaties. per 1 maart 2023 €60,-

Groepslessen; combinatie detectie/nosebedience

Strippenkaart:

5 lessen voor €130,-

10 lessen voor €250,-

Locatie:

Scouting terrein Ruwaard van Puttengroep,

Hartelpark, Oprelseweg 5, Spijkenisse


Nosebedience©, detectie, puppy

Line Up

Met de line up worden erin verschillende aantal objecten verschillende geurbronnen weggelegd.

Area Search

Systematische een ruimte leren doorzoeken.

Vehicle Search

Het leren doorzoeken van een voertuig van verschillende formaten

De Nederlandse Detectie bond
[trustindex no-registration=google]