Begin dit jaar is speurhondenschool Dog at Work gestart in Spijkenisse en is per 1 juli gevestigd op het scouting terrein van Scouting Ruwaard van Putten (Oprelseweg 5, spijkenisse). Danielle Gaasbeek is deze speurhondenschool gestart en richt zich op detectietraining, Nosebedience© en neemt hierin de basistrainingen mee.

Detectietraining is het aanleren van het zoeken van een specifieke geur en deze op een juiste manier verwijzen voor de baas. Nosbedience© is een nieuwe vorm van hondensport en is een combinatie van detectie en gehoorzaamheidtraining.

Per 1 oktber zal het aanbod uitgebreid worden door de samenwerking met Bianca Koreman van DogNosy. Zij zal apport training, puppy jacht, funtraining gaan geven. “

De samenwerking is ontstaan doordat we beide de visie hebben om kleinschalig les te geven, dan wel individueel. Net wat baasje en hond nodig heeft. Er is extra aandacht zijn voor een ieder zijn training niveau en zal de training hierop aanpassen.” Veel reguliere hondenscholen hebben een vast programma, de hond moet bepaalde dingen kunnen binnen een de termijn van een cursus. “Logisch, je ziet bij dit soort hondenscholen vaak meer dan acht honden en hun baasjes staan in een groep. Het moeten dan wel redelijk standaardoefeningen zijn, want het is voor een instructeur bijna niet te doen om zoveel verschillende oefeningen te doen en daarnaast het overzicht te bewaren.” Zowel Danielle als Bianca maken de groepen niet groter dan 4 a 5 cursisten en indien gewenst of nodig zijn er individuele trainingen mogelijk.

Trainingen worden gegeven op woensdag overdag en avond, donderdagavond en vrijdagoverdag. 31 Oktober van 10.00-16.00 wordt er een introductie dag georganiseerd, dan ben je van harte welkom om te komen kijken wat Danielle en Bianca bieden, de locatie bekijken en mogelijk al wat kleine oefeningen doen. “Daarnaast zal er ook een fotograaf aanwezig zijn en uw hond leuk op de foto zetten. Kom gezellig bij ons kijken.”

Volg de speurhondenschool op

facebook https://www.facebook.com/speurhondendogatwork of bekijk www.dogatwork.nl

facebook https://www.facebook.com/dognosy of bekijk www.dognosy.nl


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[trustindex no-registration=google]