Dog at work

Nieuw in Spijkenisse en omgeving!!

Nosebedience © is een combinatie van nosework/detectie en obedience. Door deze combinatie is het een uitdagende sport. Deze sport is geschikt voor alle honden, jong en oud en ieder ras.

Binnen Nosebedience © is het mogelijk om 3 certificaten te behalen samen met je hond. Dat maakt dat je altijd naar een volgend doel kan trainen. Je heb hiervoor geen specifieke voorkennis nodig. Tijdens de training zal je begeleid worden op het niveau, die past bij jou en je hond.

Behaal 3 certificaten!!!

Je kan binnen de nosebedience examen doen op 3 verschillende niveaus. Ieder certificaat bestaat uit 5 onderdelen. Hierdoor kan je met je hond op ieder niveau trainen en certificaten behalen

Examens worden op de vereniging georganiseerd. Maar beoordeeld door de Nederlandse Detectie Bond. Bij het positief afronden van alle onderdelen ontvang je je certificaat. Er bestaat ook de mogelijkheid om deelcertificaten te ontvangen. Daardoor kan je altijd trainen op jouw niveau

Selection with Distraction

Doel van deze oefening is de hond leren op commando te zoeken en een geur te leren kennen tussen andere verleidingsgeuren.

Long Distance Search

Tijdens deze oefening stuurt de handler de hond vanaf een steeds grotere afstand richting het zoekgebied.

Detectie

Indication-obedience

Deze oefening is bedoeld om de verwijzing zo sterk mogelijk te maken, en onafhankelijk is van de ondersteuning van de handler.

Directionele search 

Tijdens deze oefening is het een combinatie tussen zoekwerk en volgen de handler, tijdens een parcours met hoeken

Search and Retrieve 

Deze oefening is een combinatie van apporteren en detectie. Het doel van deze oefening is het apporteren van apport met de juiste geur.

INDIVDUELE TRAINING

Tijdsduur individuele les: 30 min

Kosten individuele training: €27,50

Benodigdheden: voer wat je hond super lekker vind en een clicker. 

Voordeel van individuele training is dat iedere hond kan trainen, ook wanneer je hond bijv problemen heeft om in groepen te trainen. 

Maar denk ook aan mensen die onregelmatig werken en niet iedere week groepslessen kan volgen.

Trainingslokatie

Scouting Ruwaard van Putten groep

Hartelpark, Oprelseweg 5

3202LD Spijkenisse 

Certificaat Nederlandse Detectie Bond
[trustindex no-registration=google]