Praktijkspeuren in de regio spijkenisse en omgeving.

Praktijkspeuren voor honden bij speurhondenschool Dog at Work is een trainingsprogramma waarbij honden worden getraind om een specifieke persoon of object te vinden door middel van het volgen van een spoor in de natuurlijke omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn om vermiste personen op te sporen of om verloren voorwerpen te vinden.

Bij praktijkspeuren leert de hond om een spoor te volgen en dit te blijven volgen, ondanks afleidingen en andere geuren in de omgeving. Dit vraagt een intensieve samenwerking tussen de hond en zijn geleider, omdat de hond zelfstandig moet werken en de begeleider op zijn beurt de hond moet kunnen volgen en aanwijzingen kan  geven. 

De training bij Dog at Work is opgebouwd uit verschillende fases, waarbij de hond geleidelijk aan wordt geleerd om het spoor te vinden en te volgen. In de eerste fase zal de hond leren om een spoor te vinden en te herkennen. In de latere fases zal de moeilijkheidsgraad worden verhoogd door bijvoorbeeld het toevoegen van afleidingen en complexe terreinen.

Praktijkspeuren is een uitdagende, maar ook zeer belonende vorm van training voor honden. Het biedt de hond de mogelijkeheid om zijn natuurlijke talent voor het volgen van sporen te ontwikkelen en kan in veel verschillende situaties worden ingezet.

Instructeur Danielle Gaasbeek is opgeleid volgens de richtlijnen van de Nederlandse speur en detectie bond. Daardoor is het mogelijk om via de bond examens en/of wedstrijden te doen. En er zullen activiteiten gericht op speuren georganiseerd worden. De speuren zal gegeven worden in Spijkenisse en omgeving op maandag en vrijdag.

.

VOOR WIE:

Speuren is geschikt voor alle honden en alle leeftijden vanaf 8 weken. Alle rassen zowel labrador, teckel of herder is welkom. De lessen worden gegeven op niveau van hond en baasje.

KOSTEN:

De kosten voor privé training van een uur zijn €55,-, door de afwisseling van theorie en praktijk is een uur  zeker te doen.

Wanneer je kiest voor een strippenkaart van 5 lessen a €250,- komen de kosten op €50,-.

Voor beginnende honden bestaat er ook de mogelijkheid om een half uur speuren te plannen. De kosten bedragen dan €27,50 of €130 voor 5 lessen.

LOKATIE

Trainingen worden gegeven in Spijkenisse en omgeving.

[trustindex no-registration=google]