Detectie, obedience

Nosebedience© is een nieuwe discipline in de hondensport. Zoals de naam doet vermoeden is het een combinatie van obedience en detectie. Dit maakt de hondensport geschikt voor alle honden, hondenrassen en leeftijden. Deze vorm van hondensport kan op een ieder geschikt niveau beoefend worden van zowel handler als hond.

De Nosebedience© is opgebouwd uit 5 onderdelen waarin op 3 verschillende niveaus getraind kan worden en certificaten behaald kunnen worden. Deze certificaten kunnen behaald worden volgens de richtlijnen van de Nederlandse Detectie bond. Examens kunnen georganiseerd worden bij Speurhondenschool Dog at Work maar er kunnen ook examens georganiseerd worden door de Nederlandse Detectie Bond zelf of aangesloten verenigingen.

Voordeel van Nosebedience© is dat je met relatief weinig materiaal deze hondensport kan beoefenen en dus ook thuis kan oefenen. Er zijn geen grote ruimte nodig om bijv ruimte zoekingen te doen. Het is leuk om met een stukje appele te werken maar ook het eigen zoek vermogen van de hond wordt aangesproken. Je hond doet niet liever dan zijn neus gebruiken.

Bij de start van Nosebedience© zal er veel nadruk gelegd worden bij het aanleren van een specifiek gekozen geur. Daarnaast zal er gestart worden met de stukjes die vallen onder de obedience. Deze training kan individueel getraind worden maar ook in groepjes. De groepjes bij speurhondenschool Dog at Work zullen niet groter zijn dan 4 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd meld je dan aan!!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[trustindex no-registration=google]