Speurhondenschool Dog at Work
                        Voor al je speur, detectie en Nosebedience© lessen.

Praktijkspeuren

Praktijkspeuren voor honden bij speurhondenschool Dog at Work is een trainingsprogramma waarbij honden worden getraind om een specifieke persoon of object te vinden door middel van het volgen van een spoor in de natuurlijke omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn om vermiste personen op te sporen of om verloren voorwerpen te vinden.


Bij praktijkspeuren leert de hond om een spoor te volgen en dit te blijven volgen, ondanks afleidingen en andere geuren in de omgeving. Dit vraagt een intensieve samenwerking tussen de hond en zijn geleider, omdat de hond zelfstandig moet werken en de begeleider op zijn beurt de hond moet kunnen volgen en aanwijzingen kan  geven.


De training bij Dog at Work is opgebouwd uit verschillende fases, waarbij de hond geleidelijk aan wordt geleerd om het spoor te vinden en te volgen. In de eerste fase zal de hond leren om een spoor te vinden en te herkennen. In de latere fases zal de moeilijkheidsgraad worden verhoogd door bijvoorbeeld het toevoegen van afleidingen en complexe terreinen.


Praktijkspeuren is een uitdagende, maar ook zeer belonende vorm van training voor honden. Het biedt de hond de mogelijkheid om zijn natuurlijke talent voor het volgen van sporen te ontwikkelen en kan in veel verschillende situaties worden ingezet.


Instructeurs zijn opgeleid volgens de richtlijnen van de Nederlandse speur en detectie bond. Daardoor is het mogelijk om via de bond examens en/of wedstrijden te doen. En er zullen activiteiten gericht op speuren georganiseerd worden. Het speuren zal gegeven worden in Spijkenisse en omgeving op maandag en vrijdag.


  • hunter speuren
  • IMG_20371
  • IMG_2005


Wat heb je nodig?

- Een tuig waarin de hond zijn schouders      vrij kan bewegen, bij voorkeur een Y tuig.

- Een speurlijn van 5 a 10 mtr. 

- Voer en/of spel waar de hond                        gemotiveerd voor is. 

Aanvullende informatie:

Alle lessen worden individueel gegeven maar wanneer er voldoende animo voor is, zijn groepjes van maximaal 3 honden mogelijk. Hiervoor is het van belang dat de honden in de auto kunnen wachten, omdat er wel om beurten wordt gespeurd met de honden. Hierdoor is het mogelijk om ook met minder sociale honden te speuren. 

Locatie

De lessen zullen in Spijkenisse of rond Rockanje gegeven worden. Vooraf wordt dit duidelijk gecommuniceerd naar de cursisten. 

Kosten: 

Individueel:

30 minuten speuren €27,50

60 minuten speuren €55,-

5 lessen kaart (30 min) €130,-

5 lessen kaart (60 min) €250,-

Groepslessen:

Minimaal 3 personen, maximaal 4

1,5 a 2 uur op verschillende locatie in de omgeving van Spijkenisse. Aangepaste sporen op niveau van de hond. 

Data groep 1:

8 april, 22 april, 13 mei, 27 mei en 10 juni

MELD JE SNEL AAN


Reserveer hier uw les!

 

Speurhondenschool Dog at Work

info@dogatwork.nl I 0648486800 I  KvK 7460087